bikeportal.org.ua

Веломарафон ХСМ "Залізна сотня" 2022

Положение

ПОЛОЖЕННЯ ЩОДО ПРОВЕДЕННЯ ВЕЛОМАРАФОНУ
ХСМ “ЗАЛІЗНА СОТНЯ” 10.09.2022

Так ти ще не катав!

Залізна Сотня 2022

 

1. ГОЛОВНА МЕТА МАРАФОНУ "ЗАЛІЗНА СОТНЯ"

Веломарафон ХСМ "Залізна Сотня" відноситься до велосипедних змагань категорії крос-кантрі та гревел, його метою є:

  • Розвиток і популяризація велосипедного спорту в Україні та Кривому Розі;
  • Розвиток і популяризація промислового туризму в Україні та Кривому Розі;
  • Розвитку масового велосипедного руху серед населення;
  • Підвищення спортивної майстерності;
  • Залучення молоді до занять спортом;
  • Пропаганда здорового способу життя та активного відпочинку.

2. ОРГАНІЗАТОРИ ТА СПОНСОРИ

UBF logo

Організатори змагань: Ukrainian Bike Family

Сторінка організації у "Фейсбуці": https://www.facebook.com/groups/ukrainianbikefamily

Сторінка Веломарафон ХСМ "Залізна сотня": www.facebook.com/iron100kr

 

Керівник проекту марафону ХСМ "Залізна сотня": Денис Дубов (тел.: +380977162801)

Головний суддя: Соколовський Максим (тел.: +380974638717)

Суддя: Шевченко Олександр (тел.: +380974067112)

 

Основний партнер

Партнери змагань

 

КТМ

Веломагазин КТМ

м. Кривий Ріг пр. Металургів 33

 

Велозавр Лого

Веломагазин Велозавр

вул. Ватутіна 29

 

ЕЦ Велікан Лого

Екіпірувальний центр "Великан"

вул. Павла Глазового 4

 

ЕЦ Велікан Лого

Liteway

Ультралегке спорядження для яскравих пригод

 

3. МІСЦЕ ТА ЧАС СТАРТУ І ФІНІШУ ЗМАГАНЬ

Шостий веломарафон "Залізна Сотня" пройде 10-го вересня 2022-го року у місті Кривий Ріг. Місце старту — проспект Поштовий (Карла Маркса), 26, біля Головного Поштамту.

7:30 - Початок реєстрації на старті та видача стартових пакетів учасникам
9:30 - Відкриття веломарафону. Закінчення реєстрації
9:30 - Брифінг
9:55 - Побудова стартової позиції
10:00 - Старт веломарафону

Місце фінішу та фінішний табір буде розташовано у Парку ім. Федора Мершавцева (Газети Правда).

4. МАРШРУТИ ЗМАГАНЬ

МАРШРУТ IRON 100 має довжину 100 км. Він переважно пролягає стежками та дорогами зони промислової спадщини Кривого Рогу (кар’єри, відвали, "Долина кольорових пагорбів", так звані "Марсіанські пейзажі"), включаючи в себе заказник "Балка Північна-Червона", Краматорський лісовий масив, та Карачунівський лісовий масив. Повороти та напрямок руху будуть вказані й розмічені стрілками з напрямком руху, виконаними за допомогою фарби. Там, де неможливо застосувати фарбу - будуть застосовуватись сигнальна стрічка у вигляді натягнутих "коридорів", або нав'язані з неї бантики по напрямку руху. Також планується дублювати повороти на трасі за допомогою ТИРСИ. Але, не дивлячись на такі заходи щодо розмітки траси, кожен учасник самостійно відповідає за свою навігацію по треку. Файл з GPS-треком буде доступний для завантаження наприкінці цього пункту.

На маршруті передбачено п’ять офіційних КП та декілька таємних КП. На кожному з офіційних КП для учасника передбачено наявність води та їжі (банани, яблука, печиво, бутерброди, тощо). На деяких КП буде здійснюватись безкоштовна технічна підтримка. Також є можливість поповнити свої запаси у сільських магазинах.

IRON 100
Наразі виставлено маршрут 2021 року. Він частково непроїзний, адже проходить через діючий кар’єр "Рудомайн", але під час заходу цю ділянку відкривають для учасників змагань. Також плануються зміни в маршруті, тому більш актуальний трек буде виложено ближче до дати заїзду.

Посилання на маршрут: www.alltrails.com/explore/map/iron100-9c8661b

GPX файл для навігатору: ubikefamily.org/files/irn2022/iron100-2022.gpx

Додатковий маршрут для новачків IRON 55 довжиною 55 км. Категорія "Залізна спроба" частково пролягає місцями індустріальної спадщини Кривого Рогу і є скороченою версією основного маршруту. Біля половини маршруту проходить долиною річки Інгулець, вздовж Карачунівського водосховища та через Карачунівський лісовий масив. Розмітка траси виконується так само, як і на основному маршруті. Але, не дивлячись на такі заходи щодо розмітки траси, кожен учасник самостійно відповідає за свою навігацію по треку. Файл з GPS-треком буде доступний для завантаження наприкінці цього пункту.

На маршруті передбачено три офіційних КП та декілька секретних КП. На кожному з офіційних КП для учасника передбачено наявність води та легкого перекусу (банани, яблука, печиво). На деяких КП буде здійснюватись безкоштовна технічна підтримка.

Наразі виставлено маршрут 2021 року. Він частково непроїзний, адже проходить через діючий кар’єр "Рудомайн", але під час заходу цю ділянку відкривають для учасників змагань. Також плануються зміни в маршруті. Тому більш актуальний трек буде виложено ближче до дати заїзду.

Посилання на маршрут: www.alltrails.com/explore/map/iron55-c0d0e46

GPX файл для навігатору: ubikefamily.org/files/irn2022/iron55-2022.gpx

Маршрути можуть бути змінені, або доповнені організаторами з причин відмови в утвердженні деяких ділянок маршруту власниками вищезазначених ділянок. Про це буде повідомлено учасникам веломарафону "Залізна сотня" на сторінках заходу в соц. мережах та Байкпорталі.

5. ВИМОГИ ДО УЧАСНИКІВ ЗМАГАНЬ

Учасником веломарафону "Залізна сотня" може стати кожен бажаючий, який виконає наступні умови:

  1. Матиме не менш як 14 років. Всі учасники, які не досягли віку 18 років, повинні надати письмовий дозвіл на участь у змаганнях в присутності батьків або опікунів, та надати необхідні документи, що засвідчують їх родинні зв’язки.
  2. Бажано надати страховий поліс, або медичну довідку, яка засвідчує, що стан здоров'я Учасника дозволяє приймати участь в змаганнях на заявленній дистанції.
  3. Заповнить анкету учасника при реєстрації і надасть заповнену та підписану Партнерську Угоду при отриманні стартового пакету.
  4. Зробить благодійний стартовий внесок на організацію заходу. (Умови та реквізити вказані нижче).
  5. Обов'язково матиме для участі в змаганні велосипедний шолом та справний велосипед.

Заповнивши форму заявки (в електронному, або письмовому вигляді), УЧАСНИК погоджується прийняти наступні положення:

  • Організатори, партнери організатора і особи, пов’язані з проведенням і організацією перегонів, не несуть відповідальності за тілесні ушкодження та псування майна, які можуть виникнути до, під час, або після перегонів.
  • Всі учасники усвідомлюють потенційно можливі шкідливі наслідки для свого життя, здоров’я чи майна у зв’язку з участю у змаганнях, а також несуть відповідальність за всю шкоду заподіяну своєму, чи інших осіб, життю, здоров’ю та майну, а також немайнову шкоду.
  • Стан здоров’я учасника дозволяє йому брати участь у велосипедних змаганнях на обраній дистанції. Бажано, щоб він пройшов відповідне медичне обстеження, яким підтверджується така можливість, або мав страховий поліс, який буде дійсним під час змагань, та дія котрого розповсюджуються на спортивні змагання.
  • Всі учасники беруть участь у змаганнях тільки добровільно і за власною згодою.
  • Всі учасники, котрі беруть участь у змаганнях, дають згоду на обробку своїх персональних даних для подальшого використання їх організатором змагання у майбутніх марафонах, у маркетингових цілях.
  • Кожен учасник марафону зобов’язаний бути в велошоломі на стартовій позиції та під час подолання дистанції. Якщо під час проходження дистанції учасника буде помічено без шолома, або його шолом буде не застібнутий — його дискваліфікують.
  • Кожен учасник особисто відповідає за свою навігацію по треку.
  • Учасник повинен ОБОВ’ЯЗКОВО мати з собою на маршруті заряджений мобільний телефон з номерами організаторів: 0977162801, та 0974638717.
  • Учасники перегонів зобов'язані дотримуватися діючих Правил Дорожнього Руху України.
  • Учасники перегонів зобов'язані дотримуватись цих Положень і ставитися з повагою до інших учасників змагань, суддів, організаторів, правоохоронних органів та медичного персоналу під час перегонів.
  • Учасники перегонів зобов'язані дотримуватися етичної поведінки (зокрема — не використовувати ненормативну лексику), принципу чесної гри, поваги до навколишнього середовища.
  • Під час проходження дистанції заборонено використання скляної тари й інших предметів, що можуть загрожувати життю і здоров'ю інших учасників, або вболівальників.
  • Усе сміття можна залишати в зонах буфетів на КП, де будуть організовані смітники. Учасники, які смітитимуть на трасі, будуть дискваліфіковані за неповагу до навколишнього середовища.
  • Всі учасники, які не встигають досягнути фінішу до 20:00, будуть дискваліфіковані та зобов’язані повідомити організаторів по телефону про своє місцезнаходження для уникнення організації пошуково-рятувальних заходів.
  • Кожен учасник має побувати на всіх Контрольних Пунктах, що є на його маршруті, та відмітитись на кожному з Контрольних Пунктів до часу його закриття. Якщо учасник не встиг доїхати до Контрольного Пункту до його закриття — учасник автоматично дискваліфікується. Він має зійти з маршруту і повідомити своє місце знаходження організаторам або волонтерам наступного КП.
    Час закриття контрольних пунктів:
    1 КП - 12:00
    2 КП - 14:20
    3 КП - 15:40
    4 КП - 17:50
    5 КП - 19:00
  • У випадку, коли учасник прийняв рішення зійти з дистанції, він зобов’язується повідомити організаторів про таке рішення. Номер телефону для повідомлення — 0977162801, або 0974638717.
  • Траса марафону частково перетинає дороги загального користування. В більшості випадках перетину таких доріг, учасники змагань рухаються зі сторони другорядних доріг та повинні при виїзді на головну дорогу надати перевагу автомобілям, дотримуючись діючих в Україні Правил Дорожнього Руху.
  • Організатор не несе відповідальності за будь-які зіткнення та аварії на дорогах, судді мають право дискваліфікувати учасника у разі наявності скарг щодо порушень ним ПДР.
  • Організатори залишають за собою право не допустити до участі у змаганнях Учасників на велосипедах, технічний стан яких, на думку організаторів, не відповідає нормам безпеки.
  • Організатори залишають за собою право переводити учасників до інших категорій.
  • Організатори мають право не допустити до участі в змаганнях без пояснень. В цьому випадку стартовий внесок повертається в повному обсязі.

6. КАТЕГОРІЇ УЧАСНИКІВ

ДИСТАНЦІЯ IRON 100

"Залізна воля", (16-29)
"Залізна сила", (30-39)
"Залізна міць", (40-49)
"Залізна дух", (50-59)
"Залізне серце", (60+)

"Залізна воля", 100 км Чоловіки (16-29)

Чоловіки, які не є діючими членами збірної України, кандидатами в члени збірної, резервом збірної, вік котрих на момент проведення змагання знаходиться в проміжку від 16 до 29 років включно. Ті учасники, які не досягли віку 18 років, повинні надати письмовий дозвіл на участь у змаганнях в присутності батьків або опікунів, та необхідні документи, що засвідчують їх родинні зв’язки, та довести організаторам свою здатність подолати цю дистанцію.

"Залізна воля", 100 км Жінки (16-29)

Представниці прекрасної половини людства, які не є діючими членами збірної України, кандидатами в члени збірної, резервом збірної, вік котрих на момент проведення змагання знаходиться в проміжку від 16 до 29 років включно. Ті учасники, які не досягли віку 18 років, повинні надати письмовий дозвіл на участь у змаганнях в присутності батьків або опікунів, та необхідні документи, що засвідчують їх родинні зв’язки, та довести організаторам свою здатність подолати цю дистанцію.

"Залізна сила", 100 км Чоловіки (30-39)

Чоловіки, які не є діючими членами збірної України, кандидатами в члени збірної, резервом збірної, вік котрих на момент проведення змагання знаходиться в проміжку від 30 до 39 років включно.

"Залізна сила", 100 км Жінки (30-39)

Представниці прекрасної половини людства, вік котрих на момент проведення змагання знаходиться в проміжку від 30 до 39 років включно, які не є діючими членами збірної України, кандидатами в члени збірної, резервом збірної.

"Залізна міць", 100 км Чоловіки (40-49)

Чоловіки, які не є діючими членами збірної України, кандидатами в члени збірної, резерв збірної, вік котрих на момент проведення змагання знаходиться в проміжку від 40 до 49 років включно.

"Залізна міць", 100 км Жінки (40-49)

Представниці прекрасної половини людства, вік котрих на момент проведення змагання знаходиться в проміжку від 40 до 49 років включно. Які не є діючими членами збірної України, кандидатами в члени збірної, резервом збірної.

"Залізний дух", 100 км Чоловіки (50-59)

Чоловіки, які не є діючими членами збірної України, кандидатами в члени збірної, резервом збірної, вік котрих на момент проведення змагання знаходиться в проміжку від 50 до 59 років включно.

"Залізний дух", 100 км Жінки (50-59)

Представниці прекрасної половини людства, вік котрих на момент проведення змагання знаходиться в проміжку від 50 до 59 років включно. Які не є діючими членами збірної України, кандидатами в члени збірної, резервом збірної.

"Залізне серце", 100 км Чоловіки (60+)

Чоловіки, які не є діючими членами збірної України, кандидатами в члени збірної, резервом збірної, вік котрих на момент проведення змагання від 60 років і більше.

"Залізне серце", 100 км Жінки (60+)

Представниці прекрасної половини людства, вік котрих на момент проведення змагання від 60 років і більше. Які не є діючими членами збірної України, кандидатами в члени збірної, резервом збірної.

ДИСТАНЦІЯ 55 КМ.

"Залізна спроба", (14-17)
"Спроба волі", (18-29)
"Спроба сили", (30-39)
"Спроба міцності", (40-49)
"Спроба залізного духу", (50-59)
"Спроба залізного серця", (60+)

"Залізна спроба", 55 км Чоловіки (14-17)

Категорія, в якій може реєструватися кожен бажаючий, вік котрого на момент проведення змагання від 14 до 17 років включно, та може спробувати свої сили на скороченій дистанції 55 км. Діти, яким не виповнилося 14 років, можуть взяти участь у марафоні тільки з супроводом батьків, або дорослих рідних впродовж всієї дистанції.

"Залізна спроба", 55 км Жінки, (14-17)

Категорія, в якій може реєструватися кожен бажаючий, вік котрого на момент проведення змагання від 14 до 17 років включно, та може спробувати свої сили на скороченій дистанції 55 км. Діти, яким не виповнилося 14 років, можуть взяти участь у марафоні тільки з супроводом батьків, або дорослих рідних впродовж всієї дистанції.

"Спроба волі", 55 км Чоловіки, (18-29)

Категорія, в якій може реєструватися кожен бажаючий, вік котрого на момент проведення змагання від 18 до 29 років включно, та може спробувати свої сили на скороченій дистанції 55 км.

"Спроба волі", 55 км Жінки, (18-29)

Категорія, в якій може реєструватися кожен бажаючий, вік котрого на момент проведення змагання від 18 до 29 років включно, та може спробувати свої сили на скороченій дистанції 55 км.

"Спроба сили", 55 км Чоловіки, (30-39)

Категорія, в якій може реєструватися кожен бажаючий, вік котрого на момент проведення змагання від 30 до 39 років включно, та може спробувати свої сили на скороченій дистанції 55 км.

"Спроба сили", 55 км Жінки, (30-39)

Категорія, в якій може реєструватися кожен бажаючий, вік котрого на момент проведення змагання від 30 до 39 років включно, та може спробувати свої сили на скороченій дистанції 55 км.

"Спроба міцності", 55 км Чоловіки, (40-49)

Категорія, в якій може реєструватися кожен бажаючий, вік котрого на момент проведення змагання від 40 до 49 років включно, та може спробувати свої сили на скороченій дистанції 55 км.

"Спроба міцності", 55 км Жінки, (40-49)

Категорія, в якій може реєструватися кожен бажаючий, вік котрого на момент проведення змагання від 40 до 49 років включно, та може спробувати свої сили на скороченій дистанції 55 км.

"Спроба залізного духу", 55 км Чоловіки, (50-59)

Категорія, в якій може реєструватися кожен бажаючий, вік котрого на момент проведення змагання від 50 до 59 років включно, та може спробувати свої сили на скороченій дистанції 55 км.

"Спроба залізного духу", 55 км Жінки, (50-59)

Категорія, в якій може реєструватися кожен бажаючий, вік котрого на момент проведення змагання від 50 до 59 років включно, та може спробувати свої сили на скороченій дистанції 55 км.

"Спроба залізного серця", 55 км Чоловіки (60+)

Чоловіки, вік котрих на момент проведення змагання складає від 60 років і більше, та може спробувати свої сили на скороченій дистанції 55 км.

"Спроба залізного серця", 55 км Жінки (60+)

Жінки, вік котрих на момент проведення змагання складає від 60 років і більше, та може спробувати свої сили на скороченій дистанції 55 км.

Залік йде особистий в кожній з категорій. Якщо в якійсь з категорій реєструється менше ніж 3 учасника, то ця категорія буде об’єднана з іншою на тій самій трасі.

Учасники мають право змінити дистанцію, в якій приймають участь, якщо це не суперечить іншим правилам змагань. Для того, щоб змінити дистанцію, учасник не пізніше 26.08.2022, має написати листа оргкомітету змагань на адресу UBikeFamily@gmail.com, та вказати в ньому Прізвище та Ім’я Учасника, категорію в яку він зареєстрований, та бажану нову категорію. Зміна категорії в даному випадку безкоштовна. Також Учасник має право змінити категорію і після 26.08.2022 до моменту закінчення реєстрації на старті, тобто до 9:30 10.09.2022 р., але в такому випадку процедура зміни категорії коштуватиме 100 грн.

Старт усіх категорій відбувається одночасно.

7. РЕЄСТРАЦІЯ ТА СТАРТОВИЙ ВНЕСОК.

Посилання на реєстраційну форму: https://vseprobegi.org/race/1940

ПЕРШІ П’ЯТСОТ ЗАРЕЄСТРОВАНИХ УЧАСНИКІВ, незалежно від календарної дати - сплачують стартовий внесок у розмірі 290 грн.

Починаючи з 501-го учасника діють стартові внески у розмірі:
з 01.01.2022 по 01.04.2022 включно - 450 грн
з 02.04.2022 по 01.07.2022 включно - 550 грн
з 02.07.2022 по 26.08.2022 включно - 650 грн
з 27.08.2022 по 05.09.2022 (до 21:00) включно - 750 грн
05.09.2022 після 21:00 реєстрація закривається і зареєструватися буде можливо на місці старту.

Вартість реєстрації на місці старту складатиме 900 грн.

ВЕТЕРАНИ АТО сплачують 70% вартості реєстрації. Бажаючі взяти участь в змаганнях ветерани АТО повинні написати лист оргкомітету змагань за адресою UBikeFamily@gmail.com, в якому буде вказано дані учасника та інформація про участь в антитерористичній операції, разом зі скан. копіями документів, що підтверджують участь в АТО.

Волонтери змагання - всі волонтери, які будуть брати участь в облаштуванні траси змагань допускаються до участі в змаганні з індивідуальними знижками аж до 100%.

Також Ви можете написати нам лист, в якому докладно обґрунтуєте своє бажання взяти безкоштовну участь у Веломарафоні "Залізна сотня". Якщо оргкомітет змагання вирішіть Ваші обґрунтування достатньо вагомими, то Ви будете допущені до безкоштовної реєстрації у змаганні.

Також можна сплатити стартовий внесок і зареєструватись на змагання у веломагазинах Кривого Рогу:

  • "Велікан" — вул. Павла Глазового, 4 (Балакіна, 4);
  • "КТМ" — проспект Металургів, 33;
  • "Велозавр" — вул. Ватутіна, 29.

Безпосередня реєстрація здійснюється на місці старту.

Для отримання стартового пакету учасник має надати при безпосередній реєстрації на місці старту наступні документи:

  1. Посвідчення особи (тільки пред'явити при реєстрації);
  2. Медичну довідку, або страховий поліс (бажано);
  3. Заповнену Угоду про відмову від відповідальності (Додаток №1)
  4. Якщо учаснику не виповнилося 18 років, він повинен надати Дозвіл від батьків, заповнений батьками особисто (Додаток №2);

Стартові пакети будуть також видаватись і напередодні заходу, орієнтовно 8 і 9 вересня в магазині КТМ, за адресою: проспект Металургів, 33. Про точний час видачі ви зможете дізнатися у заході на ФБ, або на сторінці заходу www.facebook.com/iron100kr.

При необхідності, учасник може передати свою реєстрацію іншій людині. Про це він зобов’язаний повідомити організаторів, написавши листа оргкомітету змагань на адресу UBikeFamily@gmail.com, та вказати в ньому своє Прізвище та Ім’я, та ПІБ Учасника, якому він передає свою реєстрацію, а також і інші дані нового учасника, які потрібні для заповнення реєстраційної анкети. До 26.08.2022 перереєстрація безкоштовна, а після того, до моменту закінчення реєстрації на старті, тобто до 9:30 10.09.2022 р., процедура перереєстрації коштуватиме 100 грн.

8. ПОВЕРНЕННЯ КОШТІВ У РАЗІ ВІДМОВИ В УЧАСТІ.

Учасник, що сплатив стартовий внесок, але з певних причин не може прийняти участь у змаганні, має право частково компенсувати сплачений стартовий внесок. Для цього потрібно написати листа оргкомітету змагань за адресою UBikeFamily@gmail.com з Email-у, який вказано при реєстрації, як поштова адреса Учасника, з інформацією про те, що Учасник не буде приймати участь у змаганнях, та хоче повернути кошти, внесені як стартовий внесок.

Якщо Учасник знімається з реєстрації та повідомляє про це оргкомітет до 1.08.2022 — сумма повернення 100%. До 26.08.2021 — сума внеску повертається у розмірі 80% від внесених учасником коштів за стартовий внесок за винятком витрат при переводах та комісіях. Якщо Учасник знімається з реєстрації та повідомляє про це оргкомітет в період з 27.08.2022 по 5.09.2022 — сума компенсації складатиме 50% від внесених учасником коштів за стартовий внесок.

Якщо Учасник зніметься з реєстрації після 5.09.2021 — стартовий внесок не повертається, крім випадків, указаних в положенні цього заходу.

Організатори змагань мають право відмовити учаснику у участі в змаганнях без пояснень. В цьому разі стартовий внесок повертається у повному обсязі.

9. ПРИНЦИПИ ПРОХОДЖЕННЯ ДИСТАНЦІЇ

Завдання Учасників кожної категорії — проїхати маршрут змагання у встановлений ліміт часу ("Залізна сотня" - 100 км за 10 годин, "Залізна спроба" - 55 км за 5 год 30 хв). Учасники повинні відмічатися (зареєструватись) на кожному з Контрольних Пунктів між часом його відкриття і закриття. Проміжну реєстрацію на КП будуть виконувати волонтери у протоколі та на чек-картах учасників змагання унікальною печаткою кожного КП.

На маршрутах передбачені офіційні КП та декілька секретних КП. На кожному з офіційних КП для учасників "Залізної Сотні" передбачено наявність безкоштовної води, їжі та напоїв. Також на фініші змагання для кожного з учасників передбачене харчування.

Основними доказами подолання дистанції є відмітки на КП.

Тобто кожен учасник, при проходженні КП, має надати можливість Волонтерам на КП проставити контрольну печатку. Результат Учасника може бути не буде зараховано, якщо буде відсутня реєстрація хоч би на одному з КП, та відсутня хоч одна печатка на чек-картах учасника.

Чек-карта, у вигляді дублюючого номеру учасника, виконаного з тканини, буде видана разом з номером, та кріпиться на спину учасника за допомогою булавок. Якщо учасник бере участь у заїзді з рюкзаком — дозволяється кріпити чек карту до рюкзака, таким чином, щоб наздоганяючий учасник та волонтер на КП бачив чек-карту.

Номерок учасника кріпиться спереду посеред керма, інформативною частиною по напрямку руху. Забороняється встановлювати чек-карти та номерки в інших місцях на велосипеді. Учасники, що будуть у цьому замічені до старту не допускаються. Дозволяється ставити печатки на номерок, на частини тіла, або інші місця, де можливий чіткий відтиск печатки.

Організатори залишають за собою право встановлювати «секретні» контрольні пункти на маршруті та поза маршрутом у місцях ймовірних зрізок, що гарантуватиме те, що кожен з учасників буде слідувати строго визначеним маршрутом. Учасники, що будуть помічені в зрізанні траси маршруту підлягатимуть дискваліфікації.

Також підтвердженням подолання маршруту може бути трек записаний на STRAVA та пред'явлений на фініші судді. В цьому випадку час подолання дистанції організаторами рахується від часу загального старту, до часу перетину фінішної лінії. В цьому випадку зупинятись для відміток на КП не обов’язково, але пред'явлений на фініші трек повинен бути непошкодженим. У разі наявності помилок у фіксуванні проходження маршруту, суддя оцінює ступінь помилок і оголошує своє рішення. У разі критичних пошкоджень треки прийматися не будуть. Основними доказами подолання дистанції є відмітки на КП.

Переможцем вважається Учасник, який швидше за всіх зі своєї категорії здолав дистанцію змагань, відзначився на усіх КП та уклався у встановлені ліміти часу.

Під час проходження дистанції забороняється:

  • зрізання траси. У випадку виходу за розмітку траси, Учасник повинен повернутись на трасу у тій самій точці, де він її перетнув;
  • неспортивна боротьба (небезпечна їзда, використання лайливих виразів, образи, та інші елементи неспортивної поведінки);
  • пересування по трасі у не застібнутому на голові шоломі, або без шолома;
  • пересування по трасі з неохайно закріпленим номером, або без номеру.

 

Дотримуйтесь Правил Дорожнього Руху!

Траса марафону частково перетинає дороги загального користування та всі її грунтові дороги відкриті для транспорту. Ось основні вимоги, на яких Організатори наполягають:

  • заборонено виїжджати на зустрічну смугу;
  • тримайтесь якомога ближче до правого узбіччя;
  • пропускайте транспорт при виїзді на головну дорогу;
  • на гравійних і грунтових дорогах тримайтесь правого боку при роз'їзді з зустрічним транспортом.

У разі скарг на порушення Правил Дорожнього Руху, судді будуть вимушені розглядати дискваліфікацію учасника. У разі дискваліфікації судді повідомлять учасника особисто, або по контактному телефону, який було вказано під час реєстрації.

У випадку поломки велосипеда або окремих його частин, дозволяється:

  • ремонт велосипеда власними силами учасника та/або за допомогою вболівальників, інших учасників;
  • заміна велосипеда. У цьому випадку Учасник зобов'язаний прикріпити свій стартовий номер на новий велосипед;
  • закінчити змагання пішки, ведучи велосипед поруч.

 

При обгоні інших учасників — попереджайте їх. На закритих поворотах тримайтесь правої сторони. Будьте обережні на технічно складних ділянках і не втрачайте пильність на простих.

Якщо Учасник не встигає до закриття будь якого з КП, то він автоматично знімається з перегонів, та зобов'язаний припинити змагання і змінити маршрут слідування згідно порад суддів, або волонтерів на контрольних пунктах.

У випадку сходу з дистанції, учасник зобов’язаний повідомити суддів про своє рішення на найближчому КП чи телефоном представнику оргкомітету, та обумовити необхідність евакуації. Телефони будуть вказані на номерках учасників.

Виконання цих правил контролюється додатковими суддями на контрольних пунктах траси. Невиконання правил карається дискваліфікацією.

10. ОГОЛОШЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ ТА НАГОРОДИ

Всі учасники, які подолали маршрут та вклалися в час проходження своєї дистанції (100 км — 10 год, 55 км — 5 год 30 хв) нагороджуються пам'ятними медалями та сертифікатами.

Переможці в АБСОЛЮТІ на дистанції 100 км отримують кубки за перших три місця та цінний приз від спонсорів і партнерів. Учасник, що зайняв призове місце в абсолюті НЕ нагороджується в вікових категоріях.

Учасники, що зайняли 1-3 місце в кожній категорії нагороджуються грамотами, медалями та цінними подарунками від спонсорів та партнерів змагань. Також грамотами нагороджуються 4 й 5 місце в кожній категорії.

10.1 Призи по категоріям

Увага! Усі призові фонди можуть бути збільшені у разі підтримки нашого веломарафону більшою кількістю партнерів!

ДИСТАНЦІЯ 100 КМ

"Абсолютний залік" (проводиться окремо серед жінок та чоловіків):

  • Перше місце: Кубок, грамота за місце та 4000 грн.
  • Друге місце: Кубок, грамота за місце, 3000 грн.
  • Третє місце: Кубок, грамота за місце, 2000 грн.

 

Вікові категорії:
"Залізна воля", (16-29)
"Залізна сила", (30-39)
"Залізна міць", (40-49)
"Залізний дух", (50-59)
"Залізне серце", (60+)

  • Перше місце: Медаль і грамота за місце
  • Друге місце: Медаль і грамота за місце
  • Третє місце: Медаль і грамота за місце

 

ДИСТАНЦІЯ 55 КМ

"Абсолютний залік" (проводиться окремо серед жінок та чоловіків):

  • Перше місце: Кубок, грамота за місце та 2000 грн.
  • Друге місце: Кубок, грамота за місце, 1500 грн.
  • Третє місце: Кубок, грамота за місце, 1000 грн.

 

Вікові категорії:
"Залізна спроба", (14-17)
"Випробування волі", (18-29)
"Випробування сили", (30-39)
"Випробування міці", (40-49)
"Випробування духу", (50-59)
"Випробування серця", (60+)

  • Перше місце: Медаль і грамота за місце
  • Друге місце: Медаль і грамота за місце
  • Третє місце: Медаль і грамота за місце

 

Усі скарги щодо результатів приймаються протягом 10 днів з моменту опублікування результатів на bikeportal.org.ua

11. ТАЙМ-ГРАФІК ЗМАГАНЬ

На місці старту:
07:30 - Відкриття стартового містечка
07:30 - 09:30 Реєстрація учасників змагання. Отримання стартових пакетів
09:30 - Відкриття марафону. Брифінг для учасників
09.55 - Побудова стартових позицій
10:00 - СТАРТ усіх категорій

На місці фінішу:
12:00 - Відкриття ФІНІШУ
14:30 - Відкриття концертної програми
16:30 - Нагородження
17:00 - Продовження концертної програми
18:00 - Лотерея (наприкінці - розіграш велосипеду)
18:45 - Продовження концертної програми
20:00 - Закриття ФІНІШУ
20:00-20:15 - Нагородження останніх фінішувавших учасників

Більш детальний тайм-графік буде добавлено пізніше.

У лотереї на фініші буде проведено розіграш цінних призів серед усіх учасників та волонтерів шляхом випадкового вибору білету з номером переможця зі спеціального кошика з номерками учасників. Якщо людина, яка виграла приз, буде відсутня на розіграші — цей приз буде розіграно ще раз. Передача призів третім особам недопустима. Виключення — волонтерам не потрібно бути особисто присутніми на розіграші, але вони не приймають участь у боротьбі за велосипед.

12. ПРОЖИВАННЯ УЧАСНИКІВ

Проживання та харчування поза змаганням здійснюється за рахунок Учасників.

Посилання на мапу готелів Кривого Рогу

Організатори попередньо домовились з одним із вузів Кривого Рогу про ночівлю в їх гуртожитках за попередньою ціною в 100 грн. Більш докладно про це можна буде дізнатися ближче до дня проведення заходу.

Маршрут з гуртожитка до старту: https://goo.gl/maps/JtVht7WYnDQ2

13. ФОРС-МАЖОР

Старт відбудеться за будь-яких умов, крім війни, карантину або землетрусу!

У разі виникнення обставин непереборної сили, таких, що проведення змагань може стати небезпечним, гонка може бути перервана. У цьому випадку, фінальний протокол формується за результатами на момент прийняття рішення про її припинення.

У разі виникнення форс-мажорних обставин до початку змагань, організатори залишають за собою право вносити зміни до траси змагань, переносити час старту (але не більше як на дві години), або відмінити змагання.

У разі відміни змагань в день проведення Веломарафону, всі стартові внески повертаються у розмірі 50%, або, за бажанням учасника, переносяться на наступний раз організації марафону.

14. ЗВОРОТНІЙ ЗВ’ЯЗОК

У разі виникнення проблем чи запитань звертайтесь за електронною адресою організаторів марафону "Залізна сотня": UBikeFamily@gmail.com

Керівник проекту марафону ХСМ "Залізна сотня" Денис Дубов (тел.: 097-716-28-01)

Головний суддя і відповідаючий за реєстрацію учасників марафону ХСМ "Залізна сотня" Соколовський Максим (тел.: 097-463-87-17)

Суддя і відповідаючий за реєстрацію марафону ХСМ "Залізна сотня" Шевченко Олександр (тел.: 097-406-71-12)

 

Інформація

Веломарафон ХСМ "Залізна сотня" 2022
10.09.2022
Днепр=>Кривой Рог
Положение
Реєстрація
bikeportal.media:
Фото та відео
bikeportal.votes:
Голосування учасників
bikeportal.reviews:
Відгуки учасників
bikeportal.reports:
Звіти учасників

коротке посилання на положення гонки:
extr.bikeportal.org.ua/8494
 

Вхід / реєстрація

Підтримай сайт bikeportal.org.ua фінансово:



Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Найближчі гонки

Немає подій

Банер  
  
наверх
time: 2.2456259727478