bikeportal.org.ua

4й етап ЛКУ 2017 - Харкiв, «Cannondale»

4й етап ЛКУ, Харків

Після успішного цьогорічного дебюту на ЛКУ у Львові, з’явилось бажання поборотись за подіум у загальному заліку. Для цього уже не можна було пропускати етапи, тому пропоную звіт з четвертого, харківського етапу.


Більше доби в дорозі, і ось я у першій столиці!


За день до старту переглянув трасу. Через вогкий грунт трохи приліг на бік у повороті, коли намагався наблизитись до швидкості Антона Пустовіта. Так, все ж таки “лізти, не вміючи читати” було не варто :) Пошкодив ще не доліковану рану з Косова. Знову потекло :) Зате поглибив свої знання в медицині і тепер знаю, що такі пошкодження можна заклеїти медичним клеєм БФ-6. Люкс!

Доречі, за клей файно подякував Оксані Зубко, яка до того ж, радо погодилась прийняти у гості!


Лише одинадцять учасників в категорії “Чоловіки”. Це говорить про те, що Кубок іде вірним напрямком, не лише вперед, але, нажаль, і вниз.

Скоро відверто стане Кубком серед організаторів Кубка :)


І це незважаючи на те, що цьогорічна траса мала лише один технічний елемент, дроп, який до того ж мав не дуже затратний по часу об’їзд. У порівнянні зі зразком 2012 року, вона стала супер легкою.

Половина круга була відвертим швидкісним плоскачем, якраз у середині якого знаходився старт/фініш.


Стартуємо дуже бодро, роздає Олег Хлопов, але уже через пару хвилин пропускає, і перед технічними елементами їду у першій трійці разом з Антоном та Саня Тодорчак. Як завжди хлопці працюють на моєму максимальному пульсі, тому бажання атакувати не маю, тут би втриматись :) Через те що іду на межі, трохи поступаюсь хлопцям у техніці,  доводиться добирати у найближчих підйомах та на рівнячках.

 

DSCF4378


До початку плоскача Антон від’їжджає на 15-20 секунд, але уже на рівнячку чомусь з Олександром його майже одразу добираємо, і до техніки наступного кола їдемо знову втрьох, не поспішаючи. І так два кола підряд, мені здалось що Антон просто знущається :)

За такий злив часу розплата настала дуже швидко: в кінці другого кола нас добирає Олег, і не розмірковуючи атакує, виходячи вперед.


Третє коло було колом роздач та обгонів. Під його кінець ледь тримався за цими трьома, і подумав, що якщо десь впаду, то мабуть трохи полежу, відпочину, а уже потім підведусь і поїду далі :)

Взагалі, за ті тринадцять хвилин мозок встиг перебрати все погане і нецікаве з моєї історії змагань, та знайти мільйон причин, чому варто якнайшвидше зав’язувати з цією безнадією та нарешті відпочивати :)

 

received_1914256248814021


На четвертому колі Олег знову пропустив, і темп упав, разом з ним припинилася шкідлива та деморалізуюча діяльність мозку :)

Цікава манера Олега їхати на відстані 10-20 метрів від групи не через те що слабкий, а тому що може, постійно тримала в напруженні і цього разу.


На останнє, шосте коло, так і виїжджаємо вчотирьох, що є винятковим випадком в історії нашого крос-кантрі. Ось так може досить проста та швидкісна траса зрівняти шанси легких, у 68 кг, та важких у 85 кг гонщиків, накат 9000 і накат 4000.


Антон перед технікою виходить на першу позицію та намагається трохи засвітити, щоб мати перевагу перед фінішним плоскачем. У мене ж виходить вийти на другу позицію на підйомі в середині кола. Працюю на 110%, з пульсом, на 6 ударів вище, ніж вважав максимум, 194!

 

Тут уже не було ані думок, ані емоцій. Взагалі ні до чого! Найголовніше, намагався не обертатися, щоб не збивати темп.

Фінішував другим!

 

DSCF4395

 

Розборки за третє місце були видовищні!

Мабуть, ця гонка за щільністю результатів поступилась лиш Пущі, а час останніх кіл красномовно говорить про накал пристрастей у групі лідерів.

 

DSCF4465

 

Наша команда ВР за результатом змагань посіла перше місце в командному рейтингу! Дякую, друзі, за злагоджену роботу заради перемоги! Ми - молодці!

 

DSCF4472


Щиро вдячний фанатам, які відновили та чудово почистили трасу! Широка, безпечна, швидкісна! Зайшов лиш два місця, де дуже не вистачало вашої роботи: лівий та правий поворот під ЛЕП перед самим крутим торчком: там постійно виносило з вузенької стежки в стару автомобільну колію. Але вцілому, на оцінку вашої роботи “відмінно”, це не вплинуло :)


Також вдячний Вася Капущак та компанії Велопланета, за ентузіазм, за те що підтримують та не дають загнутись вкрай нашому Кубку та любительському крос-кантрі вцілому! :)

Окрема подяка фотографам та глядачам за хороший матеріал для звіту і підтримку на трасі!


Далі, хоч про гелі писати не буду, Олена може не читати :)

Цього разу вперше користувався новою фірмовою флягою Nutrend by Specialized.

 

20170718_085528

 

Перше що оцінив, її м’якість: зовсім небагато зусиль треба щоб отримати таку необхідну живильну вологу :)

Також велика та м’яка поїлка: швидше витікає, не доламує мої зуби при відкриванні :)

Плавно відкривається та надійно фіксується.

 

Спробував новий для себе, грейпфрутовий смак Isodrinx. Спершу здався безвкусним, з присмаком соди. А у гонці, коли від солодкого напою зазвичай воротить, цей заходив дуже приємно.

Поекспериментую ще, можливо на найбільш жаркі старти оберу саме грейпфрутовий смак.


Дякую всім хто вболівав та тим хто дочитав звіт! :)


Пішов готувати щось цікаве на наступний етап у Лопушанці!

До зустрічі!
 

Вхід / реєстрація

Підтримай сайт bikeportal.org.ua фінансово:



Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Найближчі гонки

Немає подій

Банер  
  
наверх
time: 0.3621301651001